“Erg beproevende periode voor De Bruyne”

© Belga

Kevin De Bruyne werd geveld door klierkoorts en verloor zijn grootmoeder. “Het is een erg beproevende periode voor hem”, zegt trainer Frank Vercauteren in Sport/Voetbalmagazine.

Kevin De Bruyne werd geveld door klierkoorts en verloor zijn grootmoeder. “Het is een erg beproevende periode voor hem”, zegt trainer Frank Vercauteren in Sport/Voetbalmagazine.

De onbeschikbaarheid van Kevin De Bruyne heeft de krapte van de Genkse spelerskern nog wat scherper gesteld. Tegen KV Kortrijk zette Vercauteren de ook al rechtsvoetige Dugary op de linkerflank en verving hem kort na de pauze door de even rechtsvoetige Fabien Camus.

Vercauteren zat maandag samen met de clubleiding om de precaire situatie opnieuw te bekijken. Hij wil zo snel mogelijk een oplossing. “Iedereen die we kunnen of aangeboden krijgen, zijn vrije spelers”, zegt algemeen directeur Dirk Degraen.

“We kijken al een heel seizoen uit naar iemand voor de flank. Het wegvallen van Kevin verandert daar niets aan. Als we iemand goed genoeg hadden bevonden en hij paste in ons budget, zouden we hem genomen hebben. Dat is niet gebeurd.”

“We gaan nu ook niet snel iemand nemen van wie we niet overtuigd zijn. Dat heeft geen zin, of het probleem nu acuter is of niet. Als Kevin in januari terug zou komen, blijft het even groot.”

Overleden

Vorige woensdag raakte bekend dat Kevin De Bruyne door klierkoorts is geveld. Een klap voor de negentienjarige speler die dezelfde dag vernam dat zijn in Engeland wonende grootmoeder was overleden.

“Het is een erg beproevende periode voor hem”, zegt Vercauteren. “Hij is me enkele dagen verlof komen vragen om wat afstand te kunnen nemen.”

Na de begrafenis donderdag keert hij terug naar België met zijn vader. Zijn moeder blijft nog in Engeland. “Het was zijn droom om ooit in Engeland te spelen en zijn grootouders in de tribune te hebben”, zegt zijn makelaar Patrick De Koster. “Dat maakt het extra hard.”

“Inmiddels gaat het weer beter met Kevin. Het zijn hectische maanden geweest en wellicht heeft dat tot oververmoeidheid geleid.”

Jaar

Rust is de enige remedie tegen klierkoorts. Over het herstel van Kevin De Bruyne kan niemand iets zinnigs zeggen. Volgende week volgt er meer duidelijkheid na een nieuwe bloedproef.

Degraen: “Volgens de dokters is er geen datum op te plakken. Een maand, twee maanden – in sommige gevallen duurt het zelfs een jaar.”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier