Eric Gerets heeft ruzie met Marokkaans parlement

© AFP

Het Marokkaanse parlement en de Marokkaanse media willen weten hoeveel Eric Gerets verdient.

Nadat de Marokkaanse voetbalploeg in de eerste ronde van de Afrika Cup uitgeschakeld werd, nam het Marokkaanse parlement het nationale sportbeleid onder de loep. Ook de Belgische bondscoach ontkomt het kritische onderzoek niet. Parlementsleden en de Marokkaanse media willen weten hoeveel de trainer van de ‘Leeuwen van de Atlas’ verdient.

“We willen weten hoeveel hij (Gerets, red.) verdient,” vertelt socialistisch parlementslid Ahmed Zaidi. “De voetbalbond heeft zich altijd verscholen achter een vertrouwensclausule in zijn contract, maar een nieuwe wet moet nu voor openheid zorgen.” Volgens de Marokkaanse pers bedraagt het maandloon van ‘de Leeuw van Rekem’ ongeveer 2 miljoen dirham (180.000 euro) maar bedragen tot 250.000 euro doen ook de ronde.

Structureel falen Volgens de minister van Sport Mohammed Ouzzine werd Gerets aangesteld door zijn voorganger. Hij voegt eraan toe dat de Marokkaanse sport lijdt aan een structureel falen. Nochtans heeft de Marokkaanse bevolking het recht om te weten hoeveel de 58-jarige Belg verdient. Ali Fassi Fihri, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, wees op het aantal opkomende talenten en dat de nationale voetbalploeg een overgangsfase doormaakt.

African Cup of Nations De 86-voudige Rode Duivel werd in 2010 aangesteld als bondscoach van het Noord-Afrikaanse land. Hij slaagde erin om de ‘Leeuwen van de Atlas’ te plaatsen voor de Afrika Cup dit jaar. Met nederlagen tegen Tunesië (2-1) en Gabon (3-2) en een overwinning tegen Niger (1-0) bleven de resultaten ver onder de verwachtingen. Marokko organiseert de Africa Cup in 2015. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier