Eupen: “Geen conditionele kwestie, maar mentale”

© Belga

De koersverandering bij Eupen werd georkestreerd vanuit Viareggio, waar sterke man Antonio Imborgia met zijn gezin op vakantie was.

Maandag stelde Eupen zijn nieuwe coach, de Italiaan Eziolino Capuano, voor. Hij vervangt Danny Ost, die zaterdag samen met drie andere leden van de technische staf zijn ontslag aanbood. De koersverandering werd georkestreerd vanuit Viareggio, waar Antonio Imborgia, de sterke man van Eupen, met zijn gezin op vakantie was.

Imborgia in Sport/Voetbalmagazine: “Het is toch niet vreemd dat je van coach verandert als je ploeg nul punten op vijftien heeft?”

Steekt de Italiaan dan ook niet de hand in eigen boezem? “Uiteraard, ik geef toe dat ik ongelijk heb gehad. Ik heb me al afgevraagd of we de wissel niet hadden moeten doorvoeren vóór de wedstrijd tegen Charleroi.

“Ik heb de ploeg twee maanden gevolgd en ik heb een dvd laten opsturen van de wedstrijd tegen Charleroi. Die heb ik tot drie keer toe bekeken. Nog maar eens hield onze ploeg het maar 60 à 70 minuten vol.”

“Het is geen conditionele kwestie, maar een mentale. Achttien maanden lang waren onze jongens het winnen gewoon en nu slagen ze er niet meer in omdat de meeste onder hen zeker zijn van hun plaats. Ze waren duidelijk verzadigd en daarom zijn er ook nieuwe spelers aangekocht.”

“Die nieuwe spelers zijn niet automatisch titularissen, maar ze zullen de anderen leren om te vechten voor hun basisplaats.”

Dat Eupen in de kelder van het klassement staat, is geen verrassing. “Ik ben niet gek, ik ga dus niet beweren dat we vier overwinningen verdiend hadden, maar twee of drie punten hadden we nu toch minstens moeten hebben.”

“Onze dertien tegendoelpunten incasseerden we allemaal op dezelfde manier. Dat is een kwestie van het spel lezen, iets waar de hele technische staf zich op verkeken heeft.”

“Zij hebben dan ook van groot respect getuigd voor de club en de supporters door een stap opzij te willen zetten. Want het zijn zij die de beslissing genomen hebben, maar als zij het niet gedaan hadden, zou ik misschien wel in hun beslist hebben.”

(Nicolas Ribaudo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier