Eupen heeft een shirtsponsor

© Belga

Woensdag was Eupen tegen Zulte Waregem nog de enige eersteklasser zonder shirtsponsor, zondag tegen Standard prijkte voor het eerst wel een naam op de truitjes.

Woensdag was Eupen tegen Zulte Waregem nog de enige eersteklasser zonder shirtsponsor, zondag tegen Standard prijkte voor het eerst wel een naam op de truitjes.

De topper tegen de Rouches overtuigde sportmerk ‘Jartazi’ uit het Zuid-Oostvlaamse Denderhoutem (dat al kledijsponsor was van Charleroi en Lokeren en dat de komende drie jaar ook wordt van Eupen) om een sponsordeal af te sluiten tot het eind van het seizoen.

Voor de Luikse derby (Sclessin ligt 45 kilometer van Eupen) liep het vernieuwde stadion op een paar plaatsen in het bezoekersvak na mooi vol. Nooit eerder in de clubgeschiedenis woonden 7585 toeschouwers een thuiswedstrijd bij.

Het vorige record dateert van 12 januari 1974, toen AS in zijn oude stadion meer dan 7000 kijkers zag aanschuiven voor de tweedeklassewedstrijd tegen SK Tongeren. De volkstoeloop van zondag zorgde niet voor files of chaos. In Eupen is een goeie organisatie zoiets als eten en drinken.

Voor de derby tegen Standard was het aantal beschikbare persplaatsen zelfs opgetrokken van 20 naar 50. Omdat er niet zo veel journalisten opdaagden, werden een aantal persplaatsen zelfs verkocht aan supporters en bezet door niet-journalisten, onder wie een scout van Sunderland.

Na affluiten wacht de voetballers van Eupen (met doelman Olivier Werner, geboren in Malmédy, als enige echte ‘Ostbelgiër) nog een extra taak. Zij zijn de enigen in eerste klasse aan wie na de wedstrijd vragen gesteld worden in het Frans, Nederlands en Duits.

(Geert Foutré)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier