Europa League: Chelsea op zucht van Europese bekerfinale (video)

© AFP

In de Europa League ging Chelsea, de club van Hazard, winnen op het veld van het Zwitserse Bazel. Benfica Lissabon zwichtte in de andere halve finale voor het vurige Fenerbahçe.

In de heenwedstrijden van de halve finales van de Europa League ging de Londense club donderdag met 1-2 winnen bij het Zwitserse Bazel.

De club van Rode Duivel Hazard kwam in de 12e minuut 0-1 voor via Victor Moses. Drie minuten voor tijd maakte Fabian Schär er van op de penaltystip 1-1 van, maar in de slotseconden van de blessuretijd bezorgde David Luiz Chelsea alsnog de zege.

Hazard werd twintig minuten voor tijd gewisseld voor Juan Mata.

In de andere halve finale won het Turkse Fenerbahçe met 1-0 van het Portugese Benfica Lissabon. Egemen Korkmaz scoorde in de 72e minuut.

Het verschil had groter kunnen zijn. Net voor rust miste Cristian een penalty. De Braziliaan trof de paal. Benfica had ook geluk toen pogingen van Sow en Dirk Kuyt op het doelhout belandden.

De terugwedstrijden worden donderdag 2 mei gespeeld. De finale vindt op woensdag 15 mei in de Amsterdam Arena plaats. (Belga/INM)