Europa League: Genk naar volgende ronde na thuiswinst tegen Rapid Wenen

Nikos Karelis verdwijnt tussen vierende Genkenaren © BELGAnk

Dank zij een goal van Nikos Karelis won Genk thuis van Rapid Wenen en gaat het door naar de volgende ronde van de Europa League.

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de 16e finales van de Europa League. De Limburgers wonnen in de eigen Luminus Arena met 1-0 van Rapid Wenen. In de andere wedstrijd van poule F trok Athletic Bilbao met 3-2 aan het langste eind tegen Sassuolo. Genk en de Basken zijn zo zeker van een plek in de volgende ronde.

Het team van Peter Maes ging goed van start. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong na 11 minuten. Op een voorzet van Bojan Nastic kopte goudhaantje Leon Bailey tegen de lat, Nikos Karelis tikte in de rebound simpel de openingstreffer binnen. Even later sprintte Bailey met de bal aan de voet het hele veld over en zette voor op Karelis. De botsbal van de Griek ging maar net over.

De bezoekers konden daar weinig tegenoverstellen. Bij het begin van de tweede helft dreigde Genk via Karelis, Bailey en Thomas Buffel.

Afgekeurde gelijkmaker

Aan de overzijde verspeelde Jakub Brabec de bal aan Joelinton, die op doelman Marco Bizot besloot. Tino-Sven Susic zette met een knap afstandsschot ook Jan Novota aan het werk, maar de 2-0 bleef uit. Louis Schaub trapte even later de gelijkmaker tegen de touwen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een (lichte) overtreding op Buffel. Na een mooie individuele actie van Alejandro Pozuelo kon Bailey niet de kers op de taart zetten, zijn poging strandde op Novota.

In de stand hebben Racing Genk en Athletic Bilbao elk 9 punten. Rapid Wenen en Sassuolo volgen met 5 punten. Genk staat voor de derde keer in de clubgeschiedenis in de knock-outfase van de Europa League. Eerder slaagden de Limburgers daar al in de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 in. Op de laatste speeldag trekt Genk naar Sassuolo, Rapid Wenen ontvangt op 8 december Athletic Bilbao.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier