Europa League: Racing Genk stunt bij Dynamo Kiev

Sensatie in de Europa League: Racing Genk wint zijn openingswedstrijd in groep G op bezoek bij de Oekraïense topclub Dynamo Kiev met 0-1.

Invaller Julien Gorius zorgde na 62 minuten voor het enige doelpunt van de avond in het Olimpiyskystadion.

Na een aangename eerste helft was het een half mirakel dat er bij de rust nog 0-0 op het scorebord stond. Zowel Genk als Kiev speelden met open vizier en dat leverde een karrenvracht aan kansen op. Onder meer Mboyo, Kumordzi en Vossen kwamen echter niet tot scoren.

Beheerste schuiver

Op het halfuur volgde er minder goed nieuws voor de Genkenaars. Recordaankoop Ilombe ‘Petit Pelé’ Mboyo liep een verrekking op en moest naar de kant.

Na de kampwissel voerde de thuisploeg de druk stelselmatig op. Iets voor het uur mocht Kiev-aanwinst Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht) Ideye in de spits komen aflossen.

Het doelpunt viel echter aan de overkant. Julien Gorius, in de eerste helft ingevallen voor Mboyo, plaatste een schuiver beheerst in de verste hoek (0-1).

In de slotfase ontwikkelde Dinamo nog een stormloop richting het Genkse doel. Mbokani kwam dichtbij de gelijkmaker, maar Köteles gaf geen krimp.

Genk gedeeld leider

In de andere groepswedstrijd haalde het Zwitserse FC Thun het in eigen huis met het kleinste verschil (1-0) van het Oostenrijkse Rapid Wien, waardoor Genk en Thun na de eerste speeldag op de gedeelde leidersplaats staan in de groep.

Op de tweede speeldag ontvangt Genk op donderdag 3 oktober FC Thun. Dinamo Kiev gaat dan op bezoek bij Rapid Wien. (Belga/TV)