Europa League: Zwak Zulte Waregem thuis 2-5 onderuit

Een slap Zulte Waregem heeft in de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League met 2-5 verloren van Shakhter Soligorsk uit Wit-Rusland.

De manschappen van coach Francky Dury keken al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan. In de vierde minuut bracht Ilya Galyuza de Wit-Russen met een raak afstandsschot op voorsprong en acht minuten later diepte Sergei Matveychik met een pegel in de kruising de voorsprong uit.

Dury besloot om niet tot de rust te wachten en bracht al na 25 minuten Theo Bongonda en Sefa Isci in het veld ten nadele van Mamatou N’Diaye en Formose Mendy. Dat bracht beterschap. Na 40 minuten scoorde Glynor Plet de 1-2. De Nederlander ontpopte zich vier minuten later echter tot antiheld door rood te pakken. Tot overmaat van ramp maakte Artem Stargorodski er vlak voor rust op counter nog 1-3 van.

Kelk leeg tot op de bodem

Na de rust ging Zulte op zoek naar de aanlsuitingstreffer, maar Essevee slaagde er pas in de 76e minuut in om de druk om te zetten in een doelpunt. Ibrahima Conté krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied voorbij doelman Artur Kotenko en bezorgde het thuispubliek zo opnieuw hoop. Die was echter van korte duur. Drie minuten later trapte invaller Nikolai Yanush de 2-4 al voorbij Sammy Bossut. Zulte moest de kelk tot op de bodem ledigen. Diep in de toegevoegde tijd scoorde Alexander Gurguli de 2-5.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in Wit-Rusland gespeeld. (Belga/TV)