Haalbaar? Club Brugge ontloopt absolute topclubs in CL-groepsfase

© Belga Image

Club Brugge werd donderdag aan Atlético, Porto en Bayer Leverkusen gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Buiten Atlético dus niet de absolute Europese top.

Blauw-zwart was ingedeeld in pot 4. FC Porto wordt getraind door Sergio Conceiçao (ex-Standard) en is de Portugese landskampioen. Met Atlético komt de Belgische landskampioen Rode Duivels Axel Witsel en Yannick Carrasco tegen. Leverkusen is dan weer de huidige werkgever van voormalig Bruggeling Odilon Kossounou.

Het is alweer het vijfde opeenvolgende jaar dat Club in de groepsfase van het Kampioenenbal staat. Sinds het ontstaan van de Champions League in 1992 slaagden de West-Vlamingen er evenwel nooit in om te overwinteren. 

Het elftal van Carl Hoefkens is overigens de enige Belgische vertegenwoordiger in de meest prestigieuze Europese clubcompetitie. Vicekampioen Union Sint-Gillis trad aan in de derde en voorlaatste voorronde tegen het Schotse Rangers, maar gaf in de return een 2-0 bonus uit handen. Het team uit Glasgow wipte woensdag/gisteren in de laatste voorronde PSV, dat zo net zoals Union veroordeeld is tot de groepsfase van de Europa League. Rangers zat eveneens in pot 4 en belandde in een poule met Ajax, Liverpool en Napoli.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten