Conference League: Antwerp haalt opgelucht adem na late gelijkmaker bij Basaksehir

Almeida kopte in het slot de gelijkmaker binnen. © Belga Image

Royal Antwerp FC heeft donderdagavond opgelucht adem gehaald tegen Istanboel Basaksehir in de heenwedstrijd van de vierde en laatste voorronde van de Conference League. Op Turkse bodem leek de Great Old zijn meerdere te moeten erkennen in zijn opponent, maar het graaide dankzij een late gelijkmaker alsnog een goed resultaat mee.

Rood-wit keek in de eerste helft de kat uit de boom, maar versierde wel de beste kansen op het veld van de grootstedelingen. Michael Frey en Jurgen Ekkelenkamp slaagden er echter niet in om een Antwerpse voorsprong te forceren.

Na de onderbreking waren de troepen van Mark van Bommel al snel op achtervolgen aangewezen na een flits van Mounir Chouiar (54.). De jonge Fransman legde zijn dichtste belager Dinis Almeida in de luren, alvorens Jean Butez met een knappe overhoekse plaatsbal het nakijken te geven. Halverwege de tweede helft voorkwam Butez met een attente reflex dat de schade hoger opliep. De leider uit de Jupiler Pro League stak zelfs nog een gelijkspel op zak toen Almeida (88.) in het slot Volkan Babacan te grazen nam met een kopbal en zo zijn fout bij de tegengoal volledig uitwiste.

Antwerp kan op die manier met vertrouwen toeleven naar de return van volgende week in het Bosuilstadion. Stamnummer 1 is mits winst altijd zeker van de groepsfase van de Conference League.