Union heeft 9 op 9 na zege in extremis in Braga

Union heeft donderdagavond voor een ware thriller gezorgd in het Portugese Braga, op de derde speeldag van de groepsfase in de Europa League. De Brusselaars leken op weg naar een 1-0 nederlaag, maar in het absolute slot draaide invaller Gustaf Nilsson de stand met twee treffers om tot 1-2.

Beide clubs telden voor de wedstrijd elk 6 punten en speelden voor de leiderspositie in groep D. Union-coach Karel Geraerts rekende op dezelfde namen als tegen OH Leuven op zaterdag (0-3 zege), uitgezonderd de twee flanken in zijn 3-5-2 opstelling, waar nu Lapoussin en Nieuwkoop hun kans kregen.

Vanzeir scoorde al vroeg, maar zag zijn doelpunt afgekeurd omdat hij de bal met de arm beroerde. Nog in de eerste helft wist Nieuwkoop de netten te doen trillen na mooi samenspel bij Union, maar hij stond bij het begin van de aanval nipt buitenspel. In de toegevoegde tijd was er nog een knal van Boniface, maar de lat redde Braga van een achterstand bij de rust.

Union leek de wedstrijd in handen te hebben, maar net na de pauze wist Braga via Abel Ruiz (49.) te scoren. Nieuwkoop kreeg nadien een reuzenkans, maar hij liet de gelijkmaker van dichtbij liggen. Niet veel later was daar opnieuw Nieuwkoop, maar Braga-doelman Matheus hield zijn netten schoon. Ook Union-keeper Moris moest in actie komen op een Portugese tegenaanval. Union leek te gaan verliezen, maar Nilsson, ingevallen in de 83e minuut, dacht daar anders over en bezorgde de Brusselaars met twee treffers (86. en 90.+4) de volle pot.

Union gaat zo aan kop in groep D van de Europa League met 9 punten. Braga volgt met 6 punten. In dezelfde groep won Union Berlijn donderdag met 0-1 van het Zweedse Malmö. Voor de Berlijnse naamgenoot van Union zijn het de eerste punten in deze groepsfase. Malmö sluit de rij met 0 punten.