Europese topclubs steunen Gianni Infantino bij FIFA-voorzittersverkiezingen

Gianni Infantino © Belga Image

De ECA, de belangenvereniging van Europese topclubs, steunt UEFA secretaris-generaal Gianni Infantino in zijn kandidatuur om voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA te worden.

‘We hebben geen stemrecht in die verkiezing, maar we willen toch onze steun uitspreken voor Gianni Infantino‘, vertelde ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tijdens de algemene vergadering in Parijs. ‘We hebben met hem altijd goed kunnen samenwerken.’

De 45-jarige Infantino af eerder al aan nauwer te willen samenwerken met de clubs. Aan Belgische zijde maken Anderlecht, Club Brugge, Standard, AA Gent en Racing Genk deel uit van de machtigste clubassociatie in de voetbalwereld. Anderlecht-bestuurslid Michael Verschueren zit er in de raad van bestuur en is vicevoorzitter van de commissie financiën.

Spannend

Infantino neemt het op 26 februari in Zürich op tegen sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa van Bahrein, de Fransman Jérôme Champagne, prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale. De 209 bij de FIFA aangesloten federaties kiezen de opvolger van de inmiddels geschorste Sepp Blatter.

Het Uitvoerend Comité van de UEFA gaf eerder al aan Infantino te steunen bij de verkiezingen, maar het is onduidelijk of alle 53 UEFA-leden op de Italiaan zullen stemmen. Om FIFA-voorzitter te worden heeft hij een meerderheid van 105 stemmen nodig.

Het belooft dus spannend te worden, want de Afrikaanse Voetbalconfederatie CAF riep zijn leden op om voor sjeik Salman te stemmen. Daarnaast kan de Bahreinse sjeik ook rekenen op heel wat stemmen uit Azië. De vijftigjarige Salman Bin Ebrahim Al Khalifa is immers voorzitter van de Aziatische Voetbalconfederatie AFC. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier