Ex-Anderlechtkeeper Ujkani naar Palermo

© IMAGEGLOBE

Samir Ujkani, de Belgisch-Kosovaarse keeper van Novara Calcio, keert terug naar de Italiaanse club die hem vijf jaar geleden bij Anderlecht weghaalde.

Samir Ujkani (23) kreeg de bevestiging dat hij volgend seizoen voor de Italiaanse eersteklasser US Palermo speelt. “Maurizio Zamparini, de voorzitter van Palermo, belde mij om te melden dat ik er eerste keeper word”, zegt hij.

“Er was al een tijdje een akkoord bereikt tussen de clubs, maar hij wou wachten tot de nieuwe hoofdtrainer was aangesteld om een definitieve beslissing te nemen. Dat is nu gebeurd, het is Giuseppe Sannino van Siena.”

“Ook de nieuwe sportief directeur is van Siena. Die belde mij ook al om te zeggen dat er niet meer gerekend wordt op Emiliano Viviano, de huidige doelman van Palermo, die geleend werd van Inter en in principe naar daar terugkeert.”

2 miljoen euro

Albanees international Samir Ujkani is een Belgische Kosovaar die Palermo vijf jaar geleden bij Anderlecht wegkocht. Daar debuteerde hij op het einde van zijn tweede seizoen in de Serie A tegen AC Milan.

De voorbije drie seizoenen werd hij uitgeleend aan Novara Calcio, waarmee hij van de Serie C naar de Serie A promoveerde. “Maar omdat je hier maar twee jaar uitgeleend kunt worden, sloten beide clubs vorig seizoen een nieuwe deal waarbij Novara voor vijftig procent eigenaar werd van mij en Palermo mij voor 2 miljoen euro kan terughalen. Wellicht wordt er ook een speler van Palermo in wie Novara is geïnteresseerd in de transactie betrokken.”

Zelf hoeft hij bij Palermo geen nieuw contract te tekenen. “Dat deed ik vorig jaar al: een jaar voor mijn vorige contract verstreek, tekende ik toen voor vier jaar bij.”

9 breuken

Neo-eersteklasser Novara Calcio kon in de Serie A de degradatie niet vermijden. En ook voor Samir Ujkani persoonlijk werd het met twee zware blessures een frustrerend seizoen.

Op 16 oktober liep hij tegen Bologna in een botsing met een ploegmaat acht breuken in zijn gezicht op en op 1 april tegen AS Roma brak hij na een te late anticipatie van de Argentijnse spits Osvaldohet trapeziumbeentje van zijn rechterduim.

“Na zo ’n klotejaar is het voor mij belangrijk nieuws dat ik volgend seizoen een kans krijg bij de club waar voor mij alles begon”, zegt hij. “Dit is een hele stap vooruit en ik zal zo hard mogelijk werken om zoveel mogelijk succes te kunnen halen.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier