Ex-Westerlospits is hot in Turkije: ‘Ik mag op restaurant zelfs niet betalen’

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Kent u Paulo Henrique nog? De Braziliaan die in het seizoen 2010-2011 voor Westerlo uitkwam, speelt nu de pannen van het dak bij Trabzonspor. Met zeven goals in zes wedstrijden is hij topschutter in de Europa League.

Paulo Henrique ruilde in de zomer van 2011 Westerlo voor Trabzonspor. Voor de Kempense club had hij het seizoen voordien 18 keer gescoord. Ook onder andere Standard en Club Brugge toonden toen interesse, maar het werd dus Turkije.

In zijn eerste seizoen moest de spits het afleggen tegen Burak Yilmaz en vorig seizoen werd hij afgeremd door blessures, maar nu bloeit de 24-jarige Braziliaan volledig open. Met zeven goals in zes wedstrijden trapte hij Trabzonspor naar de groepsfase van de Europa League. Daarin nemen de Turken het op tegen Apollon Limassol, Lazio Roma en Legia Warchau.

Paulo Henrique wil dat aantal graag verdubbelen. ‘We zijn goed aan het seizoen begonnen en de ploeg is versterkt,’ zegt hij op de UEFA-website. ‘Ik ben in vorm en ik voel me zeer goed. Onze groep is niet gemakkelijk maar de volgende ronde halen, moet lukken. Ik heb me tot doel gesteld om 15 keer te scoren in deze competitie.’

Over hoe voetbalgek de Turken wel zijn: ‘Ik heb al gespeeld in Brazilië, Nederland en België, maar hier is de sfeer totaal anders. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De mensen zijn enorm geïnteresseerd in mij, ik kan bijna niet meer rustig op straat wandelen. Als ik op restaurant ga, mag ik zelfs niet betalen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier