Excuses Vertonghen voor liedje ‘kutkakkerlakken’

© Belga

Jan Vertonghen, de Belgische verdediger van Ajax Amsterdam, heeft zich verontschuldigd bij de fans en spelers van Feyenoord Rotterdam. Die schold hij donderdag voor een menigte Ajaxfans luidkeels uit voor ‘kutkakkerlakken’. Het incident krijgt mogelijk nog een staartje.

Ajax veroverde donderdag ten koste van Feyenoord de Nederlandse voetbalbeker. Tijdens de huldiging in de Amsterdamse ArenA mochten alle spelers hun supporters toespreken.

Vertonghen, door de speaker voorgesteld als ‘een van de beste verdedigers van Nederland’, greep zijn beurt aan om een liedje te zingen: “Het zijn maar kutkakkerlakken”, riep hij.

Vrijdag bood hij zijn excuses aan de fans en spelers van Feyenoord aan. “Dat was heel dom van me. Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties, dat had ik niet moeten doen,” zegt hij op de website van Ajax.

Algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax zei het gedrag van Vertonghen niet te tolereren.

Het incident kan voor Vertonghen nog een vervolg krijgen, want de KNVB heeft de aanklager betaald voetbal verzocht te kijken naar de uitlatingen. Die moet beslissen of hij een vooronderzoek instelt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier