Extra jaar bij Bayern München voor Daniel Van Buyten

© Belga

Daniel Van Buyten mag nog een jaartje voor Bayern München voetballen. Hij zal dat doen onder de nieuwe coach Pep Guardiola.

De 35-jarige Daniel Van Buyten speelt ook volgend seizoen voor Bayern München. De Rode Duivel krijgt een contractverlenging van een jaar. Dat maakte de Duitse Champions League-winnaar op zijn website bekend.

Samen met Bayern slaagde Van Buyten er dit seizoen in om de treble te behalen. De Beierse club won zowel de Duitse landstitel, de beker en de Champions League. Door zijn contractverlenging zal Van Buyten volgend seizoen aantreden onder de nieuwe Spaanse coach Pep Guardiola.

Van Buyten: ‘Ik kijk uit naar volgend seizoen’

“Voor een voetballer bestaat momenteel geen betere, solidere en vooral succesvollere club dan Bayern”, verklaart Van Buyten op de clubwebsite. Ik kijk er al naar uit om volgend seizoen de drie trofeeën te verdedigen.”

De Rode Duivel kwam in 2006 bij Bayern München terecht. Voorheen was hij actief voor Sporting Charleroi, Standard Luik, Olympique Marseille, Manchester City en Hamburg.

Op 7 juni speelt Van Buyten met de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion nog een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië.

Ook Franck Ribéry verlengde zijn contract. De Franse international blijft tot medio 2017 bij Bayern.

“Wij zijn bijzonder gelukkig om twee steunpilaren van het team langer aan ons te binden”, stelt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, die de “uitzonderlijke prestaties” van de twee spelers in het afgelopen seizoen bewierookte. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier