Fabien Camus (RC Genk) is officieel Tunesiër

© IMAGEGLOBE

Fabien Camus, middenvelder bij RC Genk, is vanaf nu speelgerechtigd voor de Tunesische nationale ploeg. Winst in het barrageduel tegen Kameroen volstaat voor een ticket naar Brazilië.

Aanvankelijk werd de aanvraag van Camus, een Fransman met Tunesische roots, en Houcine Nater, speler bij het Zwitserse St. Gallen, niet goedgekeurd aangezien beide spelers nooit op Tunesisch grondgebied hebben gewoond.

De federatie en de Tunesische regering hebben lang onderhandeld en als argument voor hun naturalisatie werd aangehaald dat beide spelers een ‘glorieuze bijdrage’ kunnen leveren aan het imago van het land. De procedure werd ingezet en er begon een race tegen de tijd om de documenten op tijd in orde te krijgen.

Camus had in 2009 al een oefenwedstrijd gespeeld in het shirt van Tunesië, tegen Nederland, maar is nu ook eindelijk gerechtigd om in officiële wedstrijden aan te treden. Bondscoach Ruud Krol kan dus over zijn twee ‘nieuwkomers’, Camus en Nater, beschikken in het beslissende WK-barrageduel tegen Kameroen komende zondag. De heenwedstrijd eindigde op 0-0.

Hamdi Harbaoui, spits bij Lokeren, is al zeker niet van de partij. Hij weigert voorlopig nog uit te komen voor de nationale ploeg van zijn vaderland. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier