Fàbregas: ‘Messi blijft de leider van de ploeg’

© IMAGEGLOBE

Cesc Fàbregas speelt momenteel met Spanje de Confederations Cup in Brazilië. De middenvelder van FC Barcelona wordt genoemd bij Manchester United, maar heeft het zelf enkel over zijn geliefde Barça.

Sport/Voetbalmagazine kon een exclusief interview op de kop tikken. Enkele passages…

S/VM: Bij Barcelona was het een heftig jaar. De ziekte van Tito Vilanova, die van Eric Abidal,… Welke lessen heb je daaruit getrokken?

“Dat je de dingen moet zien zoals ze zijn. Soms maken we ons kwaad over kleinigheden. Zo ben ik vaak boos na een training en ga ik ontevreden weg. Nu, het is goed om veeleisend te zijn ten opzichte van jezelf, maar je moet ook naar waarde schatten wat je hebt.”

“Abidal heeft veel slechte dagen gekend, gelukkig heeft hij het licht op het einde van de tunnel gezien. Hem terugzien was een bevrijding, in de eerste plaats voor hemzelf en zijn familie, maar ook voor ons.”

S/VM: In de Champions League kregen jullie twee keer een rammeling van Bayern München. Was dat een waarschuwing?

“Je moet die wedstrijden analyseren en beseffen dat we er tegen Bayern niet aan te pas kwamen. Daarna moet je beslissingen nemen. Ik denk niet dat we nu alles op de helling moeten zetten en dat we moeten denken dat we het niet meer kunnen.”

S/VM: De eerste beslissing is al genomen: de komst van Neymar. Veel mensen twijfelen eraan of hij samen met Messi kan voetballen.

“Leo is al die jaren de beste geweest en dat zal hij willen blijven. Ook Neymar gaat de beste willen zijn, maar de leider van de ploeg is Messi. De rest moet ertoe bijdragen dat de ploeg competitief is. Leo heeft altijd een voet gehad in onze trofeeën en dat zal zo blijven.” (MAL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier