Fabrégas naar Chelsea en Mourinho?

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Volgens zowel Britse als Spaanse media gaat Cesc Fabrégas van Barcelona naar Chelsea. Eén en ander werd bovendien door Gerard Piqué (ongewild) bevestigd op een persconferentie van de Spaanse nationale ploeg.

De geruchten dat Fabrégas (28) Barça zou verlaten, zijn niet nieuw. De Spaanse middenvelder heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag zou terugkeren naar de Premier League, waar hij eerder acht seizoenen (2003-2011) voor Arsenal speelde. Maar de bal ging pas echt aan het rollen toen Gerard Piqué, zijn ploeggenoot bij Barcelona en de nationale ploeg, vlak voor een persconferentie aan bondscoach Vicente Del Bosque vertelde dat de deal tussen Fabrégas en Chelsea rond is. (zie video) Pique was er zich niet van bewust dat de microfoon voor zijn neus al aan stond en de hele persmeute mee luisterde.

De conversatie gaat als volgt:

Piqué: “Probeer Cesc een beetje te verdedigen. Hij heeft me gezegd dat de deal rond is.”

Del Bosque: “Hijzelf?”

Piqué: “Hij gaat, ja. Voor 33 miljoen, zei hij.”

Del Bosque: “Ocharme die voorzitter, die krijgt echt geen rust. Volgens mij zal hij proberen hem te houden.”

Piqué: “Ik denk het niet.”

Del Bosque: “Hij wordt helemaal gek.”

Mourinho

José Mourinho erkende de verregaande interesse in Fabrégas, maar beweert dat de onderhandelingen pas na het WK opgestart zullen worden. “Ik weet dat Cesc Barcelona wil verlaten en graag terug in Engeland wil voetballen. Ik wil die mogelijkheid zeker bestuderen”, aldus de Chelsea-coach in een chatsessie op Yahoo Sports.

Bij Chelsea zien ze de Spanjaard als ideale opvolger voor Frank Lampard die de club na 13 seizoenen verlaat. Ook Ashley Cole staat op vertrekken, waardoor de spoeling aan leidersfiguren in de kleedkamer zeer dun wordt. Fernando Torres en César Azpilicueta verklaarden al dat ze ervan overtuigd zijn dat Fabrégas die belangrijke rol kan invullen.

Lukaku

Mogelijk heeft de transfer van Fabrégas ook gevolgen voor Romelu Lukaku. Als vervanger voor Fabrégas wil Barça immers Koke weghalen bij Atlético Madrid. Met dat geld zou Atlético dan weer de transfermarkt optrekken om Romelu Lukaku af te kopen bij Chelsea. Chelsea heeft bovendien Diego Costa aangeworven en aast nog op Felipe Luis, de linksachter van Atlético.

Allemaal aspecten die er op wijzen dat Atlético Madrid en Chelsea deze zomer nog heel wat zaken te bespreken hebben. Het ‘geval-Lukaku’ zal er daar ongetwijfeld één van zijn.

Het ‘uitgelekte’ gesprek voorafgaand aan de persconferentie (in het Spaans):

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier