Fàbregas op weg naar Barcelona

© EPA

Het is een transfer die al enkele zomers lang steeds weer wordt aangekondigd: Cesc Fàbregas (24) van Arsenal naar FC Barcelona, maar dit keer lijkt het menens.

Het is een transfer die al enkele zomers lang steeds weer wordt aangekondigd: Cesc Fàbregas (24) van Arsenal naar FC Barcelona, maar dit keer lijkt het menens. Volgens het Spaanse dagblad Mundo Deportivo is er een akkoord met Arsène Wenger, die bereid werd gevonden zijn goudhaantje uiteindelijk toch te laten vertrekken, op absolute voorwaarde dat het niet naar een andere Engelse ploeg is. Dat zou het resultaat zijn van een gesprek dat Wenger vorige week voerde met Fàbregas zelf.

De Spanjaard heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn grote droom was om ooit voor zijn Barcelona te kunnen voetballen, nadat hij in 2003 op zestienjarige leeftijd naar Londen verkaste.

Volgens een andere Spaanse krant, Sport, is er op dit eigenste moment een delegatie van vertrouwelingen van Fàbregas in de Catalaanse hoofdstad om er met Barça te onderhandelen over de financiële voorwaarden.

Sport weet verder te melden dat Arsenal 50 miljoen euro vraagt voor zijn middenvelder. Die prijs is voor Barcelona hét struikelblok: het beschikt – gezien de enorme schuldenberg – immers ‘slechts’ over 45 miljoen euro om aankopen te doen.

Bovendien zou Barça graag een spits aantrekken. Dat zou de Chileen Alexis Sánchez of Giuseppe Rossi van Villarreal kunnen zijn. Of allebei.

Xavi

Toch wijst alles er op dat de deal dit keer dus wel rond komt. Barcelona wil ondanks de voorbije succesjaren immers een verjonging doorvoeren. Met name spelers als Carles Puyol en Xavi zullen geen eeuwigheid meer meegaan.

Xavi gaf daarenboven vorige maand in een interview met het Britse magazine World Soccer zelf te kennen dat hij het helemaal ziet zitten om ooit nog eens in de Premier League te spelen. Gezien zijn leeftijd van 31 jaar moet hij daar geen jaren meer mee wachten.

Miljoenenclub Manchester City, nooit verlegen om een toptransfer, zou de Europees en wereldkampioen maar wat graag inlijven. (MS/SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier