Fábregas verkiest Barcelona boven Man United

© IMAGEGLOBE

Een succesverhaal kan je de passage van Cesc Fábregas bij Barcelona bezwaarlijk noemen. Maar net dat sterkt zijn overtuiging om toch te slagen bij Barça: ‘Ik wil mijn droom verder zetten.’

De voormalige Arsenalmiddenvelder werd de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United, het team van trainer David Moyes.

Maar Fábregas, momenteel met Spanje in Brazilië op de Confederations Cup, wil daar helemaal niets van weten.

‘Gelukkig bij Barça’

Fábregas vindt het nogal vreemd dat hij gelinkt wordt aan de Mancunians. “Het is fascinerend om zien hoe sommigen die geruchten verzinnen. Nog nooit heb ik over een verhuis naar Old Trafford iets gezegd.”

“Ik ben gelukkig bij Barcelona en heb er veel voor gedaan om hier te geraken. Dat wil ik niet zomaar weggooien”, liet de 26-jarige Captain Kid weten aan de Spaanse radiozender Onda Cero.

Vanuit de Catalaanse club heeft Fábregas ook geen tegenstrijdige signalen opgevangen, zegt hij zelf. “Barça heeft me alleszins niet verteld dat het van me af wil. Dat ben ik ook niet van plan, ik wil nog prijzen pakken met deze club.”

In 2011 verliet Fábregas Londen en trok hij voor 34 miljoen euro naar zijn ex-club Barcelona. Een keuze die hij zich nog niet beklaagd heeft, ondanks het feit dat hij niet altijd op zijn beste positie – centrale middenvelder – wordt uitgespeeld.

Meestal gebruikt Tito Vilanova hem als hangende spits. Desondanks scoorde hij toch 12 keer in 47 wedstrijden dit seizoen.

Uitgefloten

Ook het publiek neemt hem vaak op de korrel. Dit seizoen werd hij zelfs enkele malen uitgefloten door de eigen aanhang.

“Het publiek is baas. Ik moet er maar mee kunnen omgaan. Ik heb altijd gezegd dat het de grootste uitdaging van mijn leven ging zijn, maar ik voel me hier thuis. Het is een droom, waar ik van kinds af al mee bezig was en ik wil dat ook verder zetten”.

Ondertussen blijft Manchester United niet bij de pakken zitten. Het heeft de deal met de Uruguayaanse rechtsback Guillermo Varela afgerond, een overeenkomst van vijf jaar. De 20-jarige verdediger komt over van zijn jeugdclub Peñarol, nabij Montevideo. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier