Fabrice Muamba (24) stopt met voetballen op advies van Belgische cardioloog

© Reuters

De Engelsman van Bolton kreeg in maart een hartaanval tijdens het League Cup-duel tegen Tottenham Hotspur.

Fabrice Muamba stopt met voetballen na overleg met enkele hartspecialisten, onder wie de Belgische cardioloog Pedro Brugada.

“Na mijn hartaanval ben ik steeds blijven geloven dat ik opnieuw profvoetballer bij Bolton zou worden. Vorige week trok ik echter op consultatie naar een specialist in België en daar kreeg ik niet te horen waar ik op te hopen zat. Daarom kan ik nu niet anders dan mijn afscheid van het voetbal aan te kondigen”, luidde de verklaring van Muamba.

“Voetbal is sinds mijn tienerjaren het allerbelangrijkste in mijn leven en het heeft me heel wat kansen gegeven. Ik hou van het spelletje en heb het geluk gehad op het hoogste niveau te mogen acteren.”

“Ook al is het verschrikkelijk dat ik niet meer kan spelen, toch moet ik dankbaar zijn voor alles. Ik bedank God voor het feit dat ik nog leef en de leden van de medische staf omdat zij nooit hebben opgegeven. Iedereen die mij ooit gesteund heeft, verdient een woordje van dank. De fans van Bolton waren onvergetelijk.”

Gereanimeerd

Muamba kreeg op 17 maart een hartaanval tijdens een kwartfinale in de Engelse League Cup, op verplaatsing bij Tottenham. Zijn hart stond 78 minuten lang stil. Een halfuur na aankomst in het ziekenhuis kon hij toch nog gereanimeerd worden en een maand later mocht hij het ziekenhuis verlaten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier