Falcao: ‘Monaco deed als enige een concreet voorstel’

© IMAGEGLOBE

Radamel Falcao werpt een ander licht op zijn verrassende transfer naar AS Monaco.

Na vorig seizoen werd Falcao gelinkt aan heel wat topclubs, maar hij koos verrassend voor AS Monaco. Daar geeft hij in Sport/Voetbalmagazine een woordje uitleg bij.

“Die transfer was voor velen een verrassing, ja. Maar ik merk wel dat vandaag een deel van de beloftes van het bestuur van Monaco in vervulling gaan en ik hoop dat we de ingeslagen weg kunnen verderzetten.

“Het klopt dat er veel gespeculeerd werd over mijn toekomst maar daar hield ik me niet mee bezig. Ik isoleerde me bewust en concentreerde me op Atlético, het kampioenschap en de Copa del Rey. Daarna kreeg ik te horen dat alleen Monaco een concreet voorstel had.”

Toch wordt er opnieuw volop gespeculeerd over de toekomst van de Colombiaanse prijsschutter. Real Madrid zou in januari een voorstel doen. Is het mogelijk dat hij dan alweer Monaco verlaat?

Falcao: “Dat is helemaal niet mijn bedoeling. Ik ben hier heel tevreden en mijn sportief project is nu gelinkt aan dat van Monaco. Maar ik heb altijd gezegd dat ik niet weet wat er in mijn voetbaltoekomst nog gaat gebeuren. Of ik terug naar Spanje ga of naar een ander land, ik heb geen idee. Dat is trouwens allemaal nog ver van mijn bed aangezien ik een contract van vijf seizoenen bij Monaco heb.”

Ondertussen doet zijn opvolger bij Atlético Madrid, Diego Costa, het erg goed. Falcao is niet verrast: “Diego heeft talent en hij geeft zich volledig. En Simeone haalt het maximum uit hem. De trainer heeft een verschroeiende ambitie, heeft oog voor het kleinste detail en hij maakt zijn spelers beter. Het verbaast me dan ook niet dat Atlético het zo goed doet.” (JLC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier