Familie Vargas mist respect

© Kurt Desplenter/Belga

Zaterdag reist Ronald Vargas naar Venezuela zonder nieuw contract. De familie Vargas is ontgoocheld. ‘Ik had verwacht dat een grote club als Club Brugge professioneler te werk zou gaan’, zegt vader Pedro aan Sport/Voetbalmagazine.

Eerst het goeie nieuws: de revalidatie van Ronald Vargas (24) verloopt voorspoedig. De Brugse aanvallende middenvelder was bezig aan een sterk seizoen toen hij op 6 februari in het begin van de uitwedstrijd bij RC Genk door de knie ging. Vargas werd geraakt aan de kruisbanden en mocht de rest van het seizoen vergeten. Net als een mooie transfer.

Op zaterdag 7 mei reist Ronald Vargas af naar Venezuela met zijn revalidatieschema op zak. Sinds zijn blessure zijn er ondertussen al drie maanden voorbijgegaan waarin de onderhandelingen over zijn nieuw contract met Club Brugge niet opschieten. Vader Pedro Vargas, een ex-boekhouder die nu de financiële zaken van zijn zoon behartigt, steekt zijn ontgoocheling in Club Brugge niet onder stoelen of banken. “Het lijkt wel of de mensen van Club Brugge ons niet serieus nemen. Nochtans is wat Ronald vraagt niet overdreven. Nu, het verschil tussen wat Club aanbiedt en wat Ronald vraagt, is niet zo extreem groot als in de pers beweerd wordt. Toch vind ik hun voorstel ‘irreëel’: het staat niet in verhouding tot wat Ronald voor Club Brugge betekent. Maar wat mij vooral tegen de borst stuit, is de houding van de mensen van Club. Ze behandelen ons niet als professionals, terwijl wij ons juist professioneel opstellen. Ik kan mij voorstellen dat die houding misschien werkt bij spelers zonder intellectueel niveau, maar Ronald is wel iemand die een serieuze opvoeding gekregen heeft. Bij hem pakt dat dus niet. Ze houden ons ook voortdurend aan het lijntje: de ene keer zeggen ze ‘vandaag’, de andere keer is het ‘morgen’. Ik had verwacht dat een grote club als Club Brugge professioneler te werk zou gaan. Kortom, voor mij is dat een gebrek aan respect!” (SVH/PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier