Fans willen John Guidetti bij Feyenoord houden

Jonge Zweedse huurling van Manchester City blijft scoren aan de lopende band in Rotterdam, maar zijn toekomst is onduidelijk.

In de laatste drie thuiswedstrijden van Feyenoord maakte John Guidetti een hattrick. De Zweed is de tweede speler die dit ooit presteerde in de Eredivisie, na Ajacied Cees Groot in 1960/1961. Met zijn negentien jaar is hij wel niet de jongste speler met drie hattricks in één seizoen. Johan Cruijff, Marco van Basten en Wim Kieft hadden deze prestatie al op jongere leeftijd bereikt. Guidetti staat tweede in de topschuttersstand in Nederland, met zeventien doelpunten in vijftien wedstrijden.

John Guidetti is een huurling van Manchester City en zijn toekomst is voorlopig onduidelijk. Tijdens de winterstop gaf hij nog aan om ooit voor Manchester City te willen spelen, maar City zou de speler nog een seizoen willen verhuren, en dan bij voorkeur aan een club uit de Premier League. Andere topclubs, zoals Bayern München en Inter, zijn ook geïnteresseerd in de aanvaller.

De Feyenoordfans pleiten alvast voor een verlengd verblijf van Guidetti en hebben een petitie opgestart. Al ruim 5000 supporters hebben de petitie ondertekend en elke dag komen er een 1000 bij. Guidetti zelf sluit een verlengd verblijf niet uit en houdt van de Rotterdamse fans. “Ze verdienen een titel”, zei de jeugdinternational op voetbalzone.nl.

Feyenoord staat nu derde, op vijf punten van leiders AZ en PSV. Maar coach Ronald Koeman tempert de verwachtingen. “Dit is het maximale wat Feyenoord kan brengen”, zei de Nederlander in de Telegraaf. “We moeten gewoon blijven kijken naar de ploegen om ons heen, rond plaats vijf”, verklaarde hij. (MSA, SVH)

Bekijk hier wat John Guidetti zoal kan:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier