‘Fantastisch toernooi achter de rug’ (Prandelli)

© Reuters

“Het zat er niet in. We zagen van in het begin van de wedstrijd dat Spanje frisser was”, concludeerde de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli.

“Het zat er vandaag niet in. We zagen van in het begin van de wedstrijd dat Spanje frisser was. We hebben de afgelopen weken enorm veel krachten verbruikt”, concludeerde de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli na de met 4-0 verloren EK-finale tegen Spanje.

“Maar we hebben wel een fantastisch toernooi achter de rug. Ik moet mijn jongens dan ook feliciteren”, aldus Prandelli die niet aan opstappen denkt.

“Ik heb nooit problemen gehad met de federatie en we moeten dit project voortzetten. We hebben gezien dat deze ploeg nog kan groeien. Het is een moeilijk, maar tegelijkertijd uitdagend project”, verduidelijkte Prandelli.

‘Niet goed gespeeld’
Ook de Italiaanse aanvoerder Gianluigi Buffon legde zich neer bij de uitslag: “We hebben vandaag niet goed gespeeld. Spanje was gewoon beter”, analyseerde hij.

“We moeten onze fans bedanken. Ik ben blij dat we hen de afgelopen weken heel wat vreugde hebben kunnen schenken. We hebben alles gedaan wat we konden, maar soms kom je nu eenmaal sterkere ploegen tegen. Vandaag is het zo gegaan.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier