FC Barcelona: twijfels over Valverde nemen toe

Ernesto Valverde © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Volgens de Spaanse krant Diario Sport liet de 4-0-nederlaag tegen Liverpool diepe wonden na in de kleedkamer van FC Barcelona.

Wil je iets te weten komen over Real Madrid, lees dan Marca. Wil je meer informatie over FC Barcelona, dan kan je bij Diario Sport terecht.

De krant, die uitgegeven wordt in de Catalaanse hoofdstad, kwam na de 4-0-vernedering op Anfield met een alarmerend verhaal over Barça. Ze maakte de vergelijking met de 3-0-uitschakeling in de CL-kwartfinales tegen AS Roma vorig jaar. Toen werden de rangen meteen gesloten. De spelers waren er als de kippen bij om die uitschakeling te omschrijven als ‘een les in nederigheid’. In de kleedkamer was de teneur dat men vastbesloten was om dit soort debacles in de toekomst te vermijden. Men wilde eruit leren en sterker terugkomen, ‘eendrachtiger dan ooit’.

Nu was er van dat alles niks te merken. De meeste spelers van Barcelona dropen af naar de kleedkamer, Marc-André ter Stegen bleef aangeslagen op het veld. Hij ging huilend naar de supporters van Barça om zijn excuses aan te bieden. Een groot gebaar van een keeper die eigenlijk weinig te verwijten viel.

Maar Ter Stegen, die in het centrum van Barcelona woont, zich verplaatst met de metro en intussen perfect Catalaans spreekt, voelt zich op een speciale manier verbonden met de fans. Alleen Sergio Busquets kwam hem troosten. Op de weg naar de spelerstunnel kreeg Ter Stegen nog een knuffel van zijn landgenoot Jürgen Klopp.

Ondertussen kon je in de kleedkamer naar verluidt een speld horen vallen. Lionel Messi begaf zich naar de antidopingcontrole zonder zijn ploegmaats aan te kijken.

Niemand nam het woord, er werd zelfs niet overlegd over welke boodschap er naar buiten toe gebracht zou worden. Heel wat spelers namen in zeven haasten een douche en waren al verdwenen nog voor de pers zijn opwachting maakte in de mixed zone. Zelfs Gerard Piqué, normaal gezien in alle omstandigheden aanspreekbaar, verkoos te zwijgen.

Diario Sport vraagt zich af in welke mate deze klap zal blijven nazinderen. De uitschakeling tegen AS Roma vorig jaar kon nog afgedaan worden als een accident de parcours, maar vorige week op Anfield zijn wonden geslagen die misschien niet meer te helen zijn.

De twijfels over de figuur van Ernesto Valverde, die onlangs nog een contractverlenging kreeg, nemen hand over hand toe. Terwijl Klopp zijn team constant instructies gaf, bleef de Bask apathisch langs de zijlijn staan. Ook de transferpolitiek van de club komt plots weer onder vuur.

Kortom, de finale van de Copa del Rey op 25 mei tegen Valencia wordt maar beter gewonnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier