Fellaini blijft dan toch Manchester United trouw

Marouane Fellaini © Belga Image

Marouane Fellaini heeft zijn contract bij Manchester United tot juni 2020 verlengd met optie op een bijkomend jaar. Dat bevestigt zowel de speler als de club.

‘Ik ben tevreden om United-speler te blijven’, reageert de Rode Duivel op Twitter. ‘Ik nam de beslissing omdat ik hier blij ben. Ik voel dat het team met José Mourinho nog veel kan bereiken.’

Dat Fellaini Manchester United trouw blijft, was toch niet helemaal verwacht. De onderhandelingen over een contractverlenging sleepten al een tijdje aan en de Rode Duivel stak niet onder stoelen of banken dat hij een vertrek overwoog. De internationale pers zag hem al bij PSG, Monaco, Besiktas of Juventus, en zelfs in China. ‘Ik sta open voor alles’, verklaarde Fellaini zelf recent nog in Sport/Voetbalmagazine.

Maar Big Fella wist zich wel verzekerd van de steun van manager José Mourinho, die al meermaals met lof zwaaide voor zijn middenvelder.

De 30-jarige Fellaini voetbalt sinds 2013 voor ManU. In 156 matchen scoorde hij twintig keer. Hij won met het team de FA Cup, EFL Cup, Europa League en Community Shield.