Fellaini: ‘Ik geef niet om gele kaarten’

© AFP

De Rode Duivel past door zijn veelzijdigheid bij Manchester United.

“Bij Standard zei iedereen al dat de Premier League me zou liggen omdat het zo’n fysiek sterke competitie is. Toch moest ik me hier wat aanpassen.” Maar zodra Fellaini zich aan de bijzonder hoge fysieke eisen had aangepast was hij helemaal weg van de Premier League. “De beste competitie ter wereld”, aldus Fellaini.

Twee keer rood

Fellaini beweert onder meer dat hij het slachtoffer is van een onterechte reputatie. “Ik speel gewoon mijn spel en geef niet om gele kaarten. In mijn vijf jaar Engeland pakte ik amper twee keer rood. Echt veel kun je dat toch niet noemen voor een speler die de fysieke duels niet schuwt? Als verdedigende middenvelder is het mijn taak om zo veel mogelijk ballen te veroveren. Misschien dat de refs dat niet beseffen. Maar ik respecteer hun werk. En als ze me geel geven, dan is het maar zo. Kaarten horen nu eenmaal bij het spelletje.”

De polyvalentie van de krullenbol

Past Fellaini zijn slungelachtige stijl wel bij de Mancunians? Het is vooral dankzij zijn veelzijdigheid dat hij perfect in het 4-2-3-1- systeem van de regerende landskampioen past. Zijn verdedigende kwaliteiten zullen Michael Carrick en Tom Cleverley ontlasten, terwijl hij ook achter de spits of zelfs in de aanval kan fungeren. In geval van nood kan manager David Moyes de Belg aan de zijde van Rio Ferdinand of Nenamja Vidic zetten, of zelfs in doel. Fellaini: “Mijn vader was vroeger keeper, dus probeerde ik het ook eens. Ik stond daar graag, maar wilde ook andere posities ontdekken. Bij de jeugd speelde ik in de spits, op de flank en op het middenveld. Bij de invallers van Standard begon ik als centrale verdediger.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier