Ferguson bekritiseert Chelsea

© IMAGEGLOBE

Sir Alex Ferguson heeft zijn bedenkingen bij het ontslag van Roberto Di Matteo en noemt diens opvolger Rafael Benítez een gelukzak.

“Iedereen heeft te doen met Roberto Di Matteo… en terecht”, zegt Ferguson. “Zijn ontslag is redelijk schokkend als je bedenkt dat hij de FA Cup en de Champions League won. Maar de grootste teleurstelling voor mij is dat binnen twee weken de FIFA World Club Cup gespeeld wordt. Je zou toch denken dat men hem de kans had gegund om die te winnen.”

De legendarische coach van Manchester United heeft het daarbij vooral moeilijk met het feit dat Rafael Benítez – niet zijn beste vriend, nadat die als coach van Liverpool Sir Alex ooit bekritiseerde – op die manier al voor de tweede maal die wereldbeker voor clubs kan winnen zonder daar al te veel verdienste aan te hebben. In 2011 won de Spanjaard die wereldtitel immers al eens met Inter, maar toen was dat ook het werk van José Mourinho, die in 2010 de Champions League had veroverd met de club uit Milaan.

“Rafa Benítez heeft veel geluk dat hij binnen enkele weken misschien een tweede wereldtitel voor clubs op zijn cv kan zetten, terwijl hij in feite niets met die teams te maken had. José Mourinho won de treble met Inter, hij nam over en won dat WK zonder dat hij iets moest doen of zonder dat hij een hand had in de samenstelling van dat team.”

Dikke vrienden zullen het wel nooit meer worden, die twee.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier