Feyenoordfans mogen centrum Gent niet bezoeken

© EPA

AA Gent en Feyenoord Rotterdam laten niets aan het toeval over tijdens hun duel in de play-off voor de Europa League voetbal.

AA Gent en Feyenoord Rotterdam laten niets aan het toeval over tijdens hun treffen in de play-offs voor de Europa League voetbal. Feyenoord neemt maximaal 1.000 supporters mee naar Gent, en die mogen het stadscentrum niet bezoeken. Voor de 1.500 Gentse supporters die mee mogen, gelden gelijkaardige regels.

De heenwedstrijd vindt op 19 augustus plaats in Rotterdam, de terugwedstrijd een week later in Gent.

Bussen

De Feyenoord-fans moeten allemaal met bussen rechtstreeks uit Rotterdam afreizen. “Wie zelf naar Gent probeert af te reizen zal zonder uitzondering uit het stadion en de stad worden geweerd, ongeacht ze een kaartje hebben of niet”, meldt Feyenoord op zijn website.

Op de dag van de wedstrijd is het centrum van Gent verboden terrein voor alle Feyenoord-supporters. “Fans die toch in het centrum of rond het stadion worden aangetroffen zullen worden aangehouden. Hun gegevens worden doorgegeven aan Feyenoord en het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, wat zal leiden tot een stadionverbod in Nederland.”

Feyenoord wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Europese voetbalbond UEFA vanwege ongeregeldheden uit het verleden.

Colonne

Ook voor de supporters van AA Gent gelden strenge voorwaarden. Enkel bussen van erkende supportersclubs worden toegelaten tot de bezoekende tribune. De fans mogen Rotterdam-centrum niet bezoeken, de bussen rijden rechtstreeks en in colonne naar Rotterdam.

In het stadion van Feyenoord moet overigens een flink deel van de tribune leeg blijven als buffer tussen de supporterskernen, als gevolg van een straf na ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen Lech Poznan eind 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier