FIFA-baas overweegt nu toch technologische hulp

© EPA

FIFA-voorzitter Sepp Blatter sluit het gebruik van technologische hulpmiddelen voor scheidsrechters in het voetbal niet langer uit. Hij gaat het onderwerp volgende maand bespreken tijdens een vergadering.

Dat zei Blatter dinsdag in een interview met Sky Sports. Tot dusver heeft de FIFA zich altijd verzet tegen het gebruik van zogenaamde ‘goal-line technology’.

“Het zou absurd zijn om daarover niet na te denken na wat er is gebeurd. We moeten over dit thema discussiëren”, zei Blatter in Johannesburg.

Tijdens de wereldbeker zelf verandert er nog niets. “We kunnen niet voor 10 wedstrijden de regels snel aanpassen”, aldus de Zwitser.

Druk

Op het WK in Zuid-Afrika gingen al verschillende scheidsrechters in de fout, waardoor de druk op de FIFA toenam.

Zondag nog keurde de Uruguayaan Larrionda een duidelijke goal van Frank Lampard tijdens Duitsland – Engeland (4-1) niet goed. In de wedstrijd Mexico – Argentinië (1-3) mocht Carlos Tevez de eerste Argentijnse goal vanuit buitenspel scoren van de Italiaan Rosetti.

Blatter heeft zijn excuses aangeboden aan de Engelse en Mexicaanse ploeg. “Ik begrijp dat ze niet blij zijn”, aldus de FIFA-topman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier