FIFA praat toch niet over technologische hulp voor scheidsrechters

© EPA

Eind juni zei FIFA-baas Joseph Blatter dat het, na de blunders op het WK, “belachelijk zou zijn” om het dossier niet te heropenen.

De Ifab (International Football Association Board), het orgaan van de Wereldvoetbalbond FIFA dat de spelregels van het voetbal bepaalt, buigt zich woensdag over arbitrage met vijf. Technologische hulpmiddelen staan, in tegenstelling tot wat FIFA-president Joseph Blatter eind juni beloofde, niet op de agenda.

“De technische commissie van de Ifab komt op 21 juli bijeen in Cardiff”, meldt de FIFA maandag in een persbericht. “Het enige agendapunt is het bestuderen en de eventuele goedkeuring van het verzoek van verschillende FIFA-leden om twee bijkomende scheidsrechters in te zetten in hun competities de twee komende seizoenen.”

In mei had de Ifab goedgekeurd om de arbitrage met vijf, zoals het voorbije seizoen toegepast in de Europa League, verder te testen. In maart al had het bestuur elke technologische hulp uitgesloten.

Blunders

Na twee scheidsrechterlijke blunders tijden het WK in Zuid-Afrika, waarbij Engeland en Mexico in hun achtste finale benadeeld werden, zei Blatter echter gezegd dat “het, na wat er is gebeurd, belachelijk zou zijn om het dossier van de technologische hulp in juli in Cardiff niet te heropenen”.

“We zullen praten over technologie op de doellijn”, preciseerde Blatter toen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier