FIFA: Van Praag staakt verkiezingsstrijd, nog twee concurrenten voor Blatter

Michael van Praag © Belga Image

Michael van Praag trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat laat de Nederlander via de Nederlandse Voetbalbond KNVB weten.

Van Praag licht vanavond zijn plannen toe tijdens een persconferentie in Amsterdam.

De KNVB-voorzitter zegt zich na uitvoerig beraad aan te sluiten bij Prins Ali Bin Al-Hussein, de uitdager van Sepp Blatter uit Jordanië. Het is nog onduidelijk of de Portugees Luis Figo dat ook doet. De drie uitdagers van de huidige voorzitter van de FIFA waren al langer in overleg om hun krachten te bundelen.

Begin mei werd al bekend dat de drie uitdagers van Blatter met elkaar om de tafel zouden gaan om te bespreken of de huidige preses van de Wereldvoetbalbond op 29 mei te maken krijgt met drie tegenstanders of dat alleen de sterkste kandidaat van het trio de strijd aangaat met de 79-jarige Blatter.

Blatter geldt als grote favoriet voor de eindzege van de verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. Vooral landen uit Azië, Afrika en Midden-Amerika willen dat de Zwitser aan een vijfde termijn als preses begint.

De verkiezing wordt volgende week vrijdag gehouden in Zürich, waar het hoofdkantoor van de FIFA zit. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier