FIFA wuift vragen over scheidsrechterlijke flaters weg

© EPA

Twee scheidsrechterlijke flaters in de wedstrijden van zondag in de achtste finales van het WK voetbal in Zuid-Afrika doen opnieuw heel wat stof opwaaien. De Wereldvoetbalbond FIFA wuifde maandag alle vragen over de arbitrage weg.

Zondag keurde de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda bij een 2-1 stand voor Duitsland de gelijkmaker van de Engelsman Frank Lampard niet goed, hoewel de bal duidelijk achter de doellijn kaatste. Duitsland won het duel uiteindelijk met 4-1.

’s Avonds ging zijn Italiaanse collega Roberto Rosetti in de fout tijdens Argentinië – Mexico. Hij valideerde een goal van de Argentijnse spits Carlos Tevez die duidelijk buitenspel stond. Argentinië won met 3-1.

Beide ‘incidenten’ doen opnieuw de discussie opdoemen of de FIFA bij dat soort fases al dan niet videobeelden moet gebruiken.

De FIFA weigerde maandag tijdens de dagelijkse persbriefing vragen over de scheidsrechters te beantwoorden. “We zullen hier geen debat beginnen over de arbitrage,” zei woordvoerder Nicolas Maingot.

De omstreden fases van zondag:

Afgekeurde goal Frank Lampard

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Buitenspelgoal Carlos Tevez

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier