Francesco Totti overweegt terugkeer bij Italiaanse nationale ploeg

© MAXPP

Francesco Totti, aanvoerder van AS Roma, beantwoordt de flirt van bondscoach Cesare Prandelli positief.

Op zijn 35e blijft Francesco Totti opvallen in de Serie A. De aanvaller zit ondertussen al aan 211 doelpunten voor zijn AS Roma, een record waarmee hij een plaatsje veroverde in de geschiedenisboeken. Hij overtrof immers de score van de Zweed Gunnar Nordahl, die in de jaren vijftig tot 210 goals kwam voor AC Milan.

Daardoor krijgt mogelijk zijn in 2006 afgesloten interlandloopbaan onverwacht nog een mogelijk vervolg. Want bondscoach Cesare Prandelli, die te maken heeft met blessures van Antonio Cassano en Giuseppe Rossi, schreef Totti duidelijk nog niet af voor het EK in Polen en Oekraïne komende zomer. “Ik evalueer na het seizoen de fysieke toestand van de spelers”, oordeelt Prandelli in de Italiaanse pers. “Maar spelers met een groot karakter en in goede conditie komen in aanmerking. Totti? Waarom niet?”

Het clubicoon van AS Roma reageerde aangenaam verrast op deze boodschap. “Natuurlijk sta ik open voor een terugkeer”, verklaarde Totti. “Maar uit ervaring weet ik dat we niet te hard van stapel moeten lopen. Eerst maar eens kijken hoe ik er in mei voor sta. Wel ben ik blij dat hij mij er eventueel bij wil. Ik had altijd een goede relatie met hem, ook al werkte ik maar een week met Prandelli samen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier