Francky Dury: “Ik heb nog geen negatief signaal opgevangen”

Francky Dury © Belga

Met 3 op 15 kent play-off 1 voor AA Gent een tegenvallend verloop. Trainer Francky Dury maakt een eerste balans op en gaat in op de speculaties omtrent zijn toekomst.

Francky Dury: “Ik vind dat mijn team goed werkt en een grote weerbaarheid toont. Maar het wordt tijd dat AA Gent beseft dat het succes van vorig jaar in de play-offs er voor een groot stuk gekomen is omdat er drie kleine ploegen bij zaten en Genk en Standard niet. Misschien hebben we een beetje pech, maar ik zoek geen excuses. We moeten ook het budget eens onder de loupe nemen: Genk, Anderlecht, Club Brugge en Standard hebben daar toch meer mogelijkheden. Het verschil met de topploegen is dat wij veel evenwaardige spelers hebben en zij spelers die het verschil maken. Wij hebben wel het op een na meeste aantal doelpunten gemaakt in de competitie en dit vanuit een balbezitfilosofie.”

Er duikt nochtans twijfel op over je aanblijven. “Oké, maar een negatief signaal heb ik nog niet ontvangen. Maar ik zal altijd mijn verantwoordelijkheid opnemen. Als de club vindt dat ik mijn werk onvoldoende doe als we geen Europees voetbal halen, dan moet de clubdirectie oordelen.”

Misschien, hoor je, schuif je qua impact beter wat meer richting Preud’homme op. ‘Volgend jaar’, zei Louwagie, ‘zal Dury een andere trainer zijn dan hij nu is.’ “AA Gent moet stoppen met te denken dat ze tweede geworden zijn door de rebellie van Preud’homme. Dat is onzin. Wat niet wegneemt dat ik veel respect heb voor zijn parcours. Maar van de groep die vorig jaar successen haalde, zijn veel spelers vertrokken om verschillende redenen. Ik ben ook een winnaar tussen acht en kwart voor tien en als ik verlies ga ik geen kritiek geven op mijn spelers, omgeving, ref of tegenpartij. Dan maak ik voor mijn team een correcte analyse. De club moet weten wie ze binnenhaalt.”
(RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier