Frank de Boer: ‘Jan Vertonghen dicht tegen niveau van Man U’

© AFP

Ajax verloor in de Europa League dan wel met 0-2 van Manchester United, toch kreeg de ploeg -en vooral Jan Vertonghen- ook lof toegezwaaid.

Voor een volgepakte Amsterdam Arena (48.000 toeschouwers) speelde Ajax een meer dan degelijke eerste helft en mocht het gaan rusten met een 0-0 score. Na de pauze kon Ashley Young echter profiteren van wat geharrewar in de grote rechthoek en helemaal op het eind pakten Wayne Rooney en Chicharito uit met een dodelijk efficiënte counter: 0-2 voor Man U.

Toch kunnen onze landgenoten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld (net hersteld van een hamstringblessure) terugblikken op een goede prestatie als centraal duo achterin bij Ajax.

Vooral Vertonghen kreeg achteraf lof toegezwaaid door zijn trainer Frank de Boer. “Jan zit al dicht tegen het niveau van Manchester United aan”, sprak die in het Algemeen Dagblad. Al plaatst De Boer daar meteen een kanttekening bij, hij vindt immers dat zijn aanvoerder die klasse elke week moet laten zien. “De ondergrens van Vertonghen moet nog omhoog.”

Met enkele rushes zorgde de linksvoetige verdediger dikwijls voor onrust op de speelhelft van de Mancunians. Iets wat trainer Frank de Boer graag nog wat meer ziet.

“Vooral als hij doorschuift naar het middenveld, is hij zo gevaarlijk. Dat doet hij in mijn ogen soms nog te weinig. Dat is zonde, want dan zouden zijn kwaliteiten nog meer opvallen,” aldus De Boer in het AD.

Overigens bevestigde Ajax dat er voor Vertonghen een delegatie van Tottenham Hotspur in de tribune zat. De verdediger zelf blijft cool onder al die aandacht en vertelde achteraf voor de Nederlandse camera’s dat hij best tevreden was over zijn eerste helft, maar dat in de tweede helft het verschil in kwaliteit tussen de teams toch kwam bovendrijven.

Volgende week speelt Vertonghen voor het eerst in zijn carrière op Old Trafford. Wellicht niet voor het laatst, want vast staat dat hij deze zomer vertrekt bij Ajax en vooral uit Engeland sijpelen er elke week wel transfergeruchten door. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier