Frank Vercauteren ontslagen bij voetbalclub Al Jazira

Frank Vercauteren © Belga

Na nog geen acht maanden is Frank Vercauteren al coach af van de Arabische club Al Jazira. De spelers hebben zelf om zijn vertrek gevraagd.

Frank Vercauteren is niet langer de coach van de Arabische club Al Jazira. Dat heeft de club op een persconferentie bevestigd. Vercauteren werd vorig seizoen kampioen met Racing Genk en verkaste daarna naar Abu Dhabi. Hij wordt bij Al Jazira vervangen door de Braziliaan Caio Junior, die een contract tot het eind van het seizoen tekende.

De 55-jarige Vercauteren was pas sinds augustus in dienst bij Al Jazira. Volgens sommige bronnen zou hij de voeling met zijn spelersgroep verloren hebben en zouden de spelers hebben aangedrongen op zijn vertrek, omdat ze het niet eens waren met zijn tactische plannen. Ook assistent Hugo Broos en fysiektrainer Bart Caubergh moeten opkrassen.

De ex-Rode Duivel, vorig seizoen nog Trainer van het Jaar in België, deed het nochtans niet slecht in Abu Dhabi. Regerend kampioen Al Jazira staat momenteel derde in de competitie, op zeven punten van leider Al Ain. Het startte uitstekend in de Aziatische Champions League, met een 2-4 zege bij het Oezbeekse Nasaf Qarshi.

Verzoening mislukt

“We wisselen halverwege het seizoen niet vaak van coach, maar nu hadden we geen keuze”, verklaarde Hamad Al Suwaidi van de Raad van Bestuur van de club aan sportkrant Sport 360°. “Vercauteren is een goede coach, maar kwam niet overeen met de spelers. We hebben nog geprobeerd hen te verzoenen, maar dat is niet gelukt. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en zochten al enkele weken naar een opvolger.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier