Frankie Vercauteren is ontgoocheld

© Belga

De trainer van RC Genk hamerde al een heel seizoen op de noodzaak van versterking.

RC Genk verhuurde tijdens de eerste transferperiode drie overbodig geworden spelers (Davino Verhulst, Balasz Töth en Stein Huysegems) en verkocht er één (Moussa Koïta). Aan de inkomende zijde gebeurde er niets. Trainer Frankie Vercauteren hamert nochtans al een heel seizoen op de noodzaak van versterking.

“Ik denk dat we wat extra’s konden gebruiken. Dat is nog altijd zo. Ik ben dus ontgoocheld,” zegt Vercauteren in Sport/Voetbalmagazine.

“Het positieve is dat er niemand weg is van de spelers die we liefst niet zagen vertrekken. Maar doordat er niemand bij kwam, zitten we nu ook kwantitatief heel nipt. En het onevenwicht in de kern blijft.”

Wat nu? “Een trainer krijgt niet altijd wat hij vraagt, maar ik heb niks gekregen. De redenen die ik hoor, zijn van financiële aard en dat ze niet hebben gevonden wat we wilden. Dan kun je ofwel in een hoekje gaan zitten treuren of verder doen.”

“Misschien zullen er zich nog mogelijkheden met vrije spelers aandienen, maar ik maak me geen begoochelingen. Spelers die nu nog vrij zijn, zijn door de mazen van het net geglipt. Dat wil waarschijnlijk ook iets zeggen.”

Anthony Vanden Borre Meteen na de 4-1-zege tegen Lierse hoopte Vercauteren nog op de komst van Gill Swerts (AZ). Hij moest het probleem op de beide backposities helpen oplossen. Ritchie De Laet (Manchester United) was ook een mogelijkheid.

Tot Vercauterens verrassing kwam dinsdag, op de laatste dag van de transferperiode, plots Anthony Vanden Borre (Genoa) in beeld.

“Volgens de club waren de andere twee pistes dan al gesloten”, aldus de trainer, die zeker niet gezegd wil hebben dat Genk géén inspanningen deed. Dat Carlos, Barda en De Bruyne bleven en Vossen en Ogunjimi hun contracten uiteindelijk verlengden, noemt hij positief.

Omdat Genoa dwars lag, komt Vanden Borre vermoedelijk pas in januari. Genk heeft een akkoord met de speler.

Contract

Spelers met aflopende contracten kregen nieuwe, maar hoe zit het met de trainer? Vercauterens overeenkomst loopt tot het einde van dit seizoen.

“Mij is een paar dagen geleden gezegd dat ze iets gaan doen. We zouden eventueel praten. De bal ligt dus in hun kamp”, aldus Vercauteren.

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier