Frankrijk zet gastland Oekraïne opzij (2-0)

© Reuters

Beide teams kregen mooie doelkansen maar enkel Frankrijk zette die succesvol om. Het won met 2-0 van Oekraïne.

Na een 1-1 gelijkspel tegen Engeland heeft Frankrijk zijn tweede wedstrijd op Euro 2012 wel gewonnen. In Donetsk versloeg de Europese kampioen van 1984 en 2000 gastland Oekraïne met 2-0. Bij de rust was het 0-0. Wegens hevige regenval werd de wedstrijd een uur onderbroken.

Meteen na de aftrap was er een onweer losgebarsten. De Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers oordeelde dat de stortregen normaal voetballen onmogelijk maakte en legde de match na vier minuten stil. Na het onweer gingen de Oekraïnse terreinverzorgers verwoed aan het werk en om 19u00 werd het veld weer bespeelbaar bevonden.

Kansen voor beide partijenOndanks het natte veld creëerden beide teams prima kansen in de eerste helft, maar de doelmannen Hugo Lloris en Andriy Pyatov stonden paraat. In de 16e minuut vond Jérémy Menez wel de weg naar het doel. Kuipers keurde de goal correct wegens buitenspel af. Zes minuten na rust maakte Menez wel een geldig doelpunt. De assist kwam van Karim Benzema, die amper drie minuten later ook Yohan Cabaye liet scoren. Even later kwam Cabaye bijzonder dicht bij de 3-0. De middenvelder van Newcastle haalde hard uit en trof de buitenkant van de paal.

“Vandaag was het een plezier om Frankrijk te zien spelen”, reageerde de Franse bondscoach Laurent Blanc na de 2-0 zege tegen Oekraïne op Euro 2012. “We hebben twee doelpunten gemaakt en het hadden er meer kunnen zijn. We maken vooruitgang. Niet alles is perfect, maar mijn spelers weten dat ze een potentieel hebben, dat meer en beter mogelijk maakt. We waren beter dan Oekraïne, al was het zeker niet makkelijk met een vol stadion dat achter de tegenstander staat. Nu is het belangrijk dat we goed recupereren voor de volgende match.”

Dinsdag 19 juni speelt Frankrijk tegen Zweden op de laatste speeldag en geeft Oekraïne Engeland partij. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier