Frederik Boi: ‘Misschien beste wat me kon overkomen’

© Belga

Na 23 jaar trouwe dienst trekt Frederik Boi de deur van Cercle Brugge achter zich dicht. De volgende twee seizoenen gaat hij bij promovendus Oud Heverlee Leuven aan de slag. Ging hij niet heel zijn carrière bij Cercle blijven?

Na 23 jaar trouwe dienst trekt Frederik Boi (29) de deur van Cercle Brugge achter zich dicht. De volgende twee seizoenen gaat hij bij promovendus Oud Heverlee Leuven aan de slag. Ging hij niet heel zijn carrière bij Cercle blijven? Frederik Boi: “Ik dacht inderdaad op mijn 34e of 35e mijn carrière af te sluiten bij Cercle en daarna trainer te worden. Anderzijds is dit misschien het beste wat mij kon overkomen.”

“Ik moet toegeven dat ik het de laatste tijd een beetje liet schieten, deze nieuwe uitdaging zorgt weer voor motivatie om de beste Boi – die van vijf jaar geleden – te tonen.”

“Ik moest niet weg bij Cercle, maar ze lieten toch weten dat er bij een goed bod gepraat kon worden. Ik wist dat ik een moeilijk seizoen tegemoet ging. OHL toonde meteen interesse en mijn manager, Didier Frenay, raadde me die stap aan. Na twee minuten praten met Ronny Van Geneugden was ik overtuigd.”

“In feite was het de bedoeling dat ik enkele weken geleden samen met Kevin Roelandts zou voorgesteld worden, maar door een miscommunicatie, zowel met Cercle als met OHL, is dat uitgesteld.”

“Uiteindelijk kreeg ik vorige week donderdag na de ochtendtraining het nieuws dat de deal rond was. Ik heb mijn kastje leeggemaakt en ben vertrokken. Het was middag, de meeste ploegmaats sliepen, dus afscheid nemen zat er niet in. Een feestje is er ook niet gepland.”

“Ik vind dat als je 23 jaar voor eenzelfde club hebt gespeeld, het aan hen is om iets te organiseren. Niet omgekeerd.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier