Ganso, de nieuwe patron van Brazilië (video)

© Reuters

Terwijl vooraf alle aandacht uitging naar het nieuwe wonderkind Neymar en AC Milan-vedette Alexandre Pato, toont nu vooral Paulo Henrique Ganso zich aan de wereld.

Zondag 17 juli speelt Brazilië in de kwartfinale van de Copa América tegen Paraguay. Maar terwijl vooraf alle aandacht uitging naar het nieuwe wonderkind Neymar en AC Milan-vedette Alexandre Pato, toont nu vooral Paulo Henrique Ganso zich aan de wereld.

Ganso, een 21-jarige offensieve middenvelder, wordt in eigen land al enkele jaren als een toekomstige patron van de Braziliaanse nationale ploeg beschouwd.

Nadat hij met FC Santos onlangs de Copa Libertadores won, zeg maar de Champions League van Zuid-Amerika, kwam Ganso stilaan in het vizier van de Europese topclubs.

AC Milan staat bovenaan de lijst van gegadigden en ook PSG deed al een bod van 30 miljoen euro. Bij Milan zou de jongeling in de voetsporen kunnen treden van een illustere landgenoot, Ricardo Kaka, met wie Ganso al vaker werd vergeleken omwille van zijn sierlijke stijl, speldoorzicht en uitstekende traptechniek.

Om u alvast kennis te laten maken met deze nieuwe vedette van de Selecçao, geven we volgende compilatie mee…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier