Gareth Bale: is de man van 100 miljoen eindelijk zijn geld waard?

Gareth Bale © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Welshman legt na 2,5 jaar bij Real Madrid steeds betere cijfers voor.

Nadat Gareth Bale exact een jaar geleden met Real Madrid uitgeschakeld werd in de halve finales van de Champions League door Juventus, trok zijn makelaar Johathan Barnett aan de alarmbel: ‘Gareths carrière zit in het slop omdat zijn ploegmaats geen passes geven aan hem.’

Ondertussen is er echter heel wat veranderd. Om hem beter in het spelsysteem in te passen, praatte Rafael Benítez uitvoerig met Bale en zette hij hem op de nummer 10. De Welshman voelde zich gewaardeerd en was dan ook de enige die na Benítez’ ontslag openlijk zei dat hij dat spijtig vond.

Hij vreesde dat hij onder de nieuwe coach terug naar de flank – erger nog: de linkerflank – verbannen zou worden. Maar Zinédine Zidane sprak meteen sussende taal: ‘Bale krijg al mijn steun.’ Zizou posteerde hem wel terug op rechts, maar met heel veel vrijheid.

Zijn cijfers spreken voor zich. Zo gaf hij vorig seizoen 1 assist om de 368 minuten, dit seizoen is dat 1 assist per 174 minuten. Eén pass om de 2,9 minuten vorig seizoen werd dit seizoen 1 om de 2,5 minuten.

Bovendien ligt de Welshman ook beter in de spelersgroep. Met Luka Modric, Toni Kroos en Dani Carvajal heeft hij een vriendschappelijke band. Ook de verstandhouding met kapitein Sergio Ramos is goed. De man van 100 miljoen lijkt zijn geld dus eindelijk waard te zullen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier