Gasten WK-fandorp Devillage krijgen geld terug

© BELGA

Supporters op de Devillage in Recreio dos Bandeirantes bij Rio de Janeiro krijgen van organisator Oranjecamping financiële compensatie voor de gebrekkige staat van het Belgische fandorp.

Dat is donderdag beslist na een vergadering met de organisator Oranjecamping, de Belgische Voetbalbond en een supportersdelegatie. De laatste dagen regende het klachten van ontevreden supporters, die veel geld hadden betaald voor een verblijf op de Braziliaanse camping. Er was een gebrek aan sanitair, stroom en wifi en de camping leek in de verste verte niet op de oorspronkelijk beloofde luxecamping.

50 euro per nacht

Ontevreden fans die in Devillage logeren krijgen nu dan ook een schadevergoeding van 50 euro per persoon per nacht. Die terugbetaling gebeurt voor november 2014. Intussen blijft men voortwerken om het sanitair en de gebrekkige wifi, de twee voornaamste pijnpunten, te optimaliseren.

Om de Devillage op poten te zetten had de Belgische Voetbalbond een deal gesloten met Oranjecamping, een organisatie die al jaren zulke campings opstelt voor Nederlandse supporters op grote toernooien. “Er zijn dingen niet goed gegaan en dat proberen we nu zo goed mogelijk op te lossen”, had een woordvoerder van de Nederlandse Oranjecamping eerder op de dag laten weten.

Studio Brussel

De Devillage moet de komende weken het hart van de Belgische supportersdelegatie op de Wereldbeker in Brazilië worden. Ook radiozender Studio Brussel is er neergestreken en zal er dagelijks liveradio maken onder de naam ‘Studio Brasil’. Er zijn ook eet- en sanitaire faciliteiten voorzien voor de fans, die er in tenten slapen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier