Gazzetta veroorzaakt rel met cartoon van Mario Balotelli

© Twitter

Aanvaller van Italië afgebeeld als King Kong op Big Ben in Londen.

De Italiaanse gerenommeerde sportkrant Gazzetta dello Sport heeft in eigen land een stevige rel veroorzaakt door een cartoon te publiceren waarop Mario Balotelli als King Kong op de Big Ben wordt afgebeeld (na de zege van Italië tegen Engeland op het EK, nvdr.). Verschillende lezers uitten hun ongenoegen over de tekening en ook Kick It Out, een bekende organisatie die strijdt tegen discriminatie, reageerde furieus.

Gazzetta heeft zich intussen verontschuldigd maar verzet zich wel fel tegen de beschuldigingen van racisme. “We geven toe dat dit niet de beste cartoon van onze tekenaar Valerio Marini was en we verontschuldigen ons bij ieder die de cartoon als aanvallend ervaren. Vandaag de dag is voorzichtigheid geboden omdat werkelijk alles verkeerd kan worden begrepen. Maar zij die Gazzetta en Marini beschuldigen van racisme, gaan te ver. Deze krant heeft racisme, ook tegen Balotelli, altijd bestreden en veroordeeld.

Balotelli, die van Ghanese afkomst is en momenteel in Engeland voor Manchester City voetbalt, was in regelmatig het slachtoffer van racisme. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier