Gedupeerden Rode Duivels-camping Brazilië: ‘Voetbalbond laat ons in de kou staan’

De supporters van de Rode Duivels die naar Brazilië getrokken zijn, zijn absoluut niet te spreken over Devillage, de supporterscamping. Voor zo'n honderd fans is het verblijf zelfs ronduit gevaarlijk. Zij slapen onder een tot op de draad versleten en verroeste metalen constructie. Verschillende supporters eisten al een andere tent of zijn zelfs vertrokken om de rest van hun verblijf op hotel te overnachten. Ze zijn niet van plan om zich zomaar bij de situatie neer te leggen en verschillende supporters hebben een advocaat gecontacteerd om te onderzoeken welke stappen ze kunnen ondernemen tegen de organisatie. © BELGA

Een groep supporters die in juni op de Rode Duivels-camping in Brazilië verbleef, is zwaar teleurgesteld in de Belgische Voetbalbond, die de reisformule mee aan de man bracht.

Een groep supporters die in juni op de Rode Duivels-camping in Brazilië verbleef, is zwaar teleurgesteld in de Belgische Voetbalbond, die de reisformule mee aan de man bracht. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Tijdens de Wereldbeker werd al snel duidelijk dat de faciliteiten op de camping zwaar te wensen overlieten. Zo was er onder meer geen wifi of elektriciteit. ‘Er werd ons een voorstel tot compensatie beloofd tegen midden augustus. Het ging over een terugbetaling. Maar momenteel weten we nog steeds van niets’, schrijven ze in een boze, open brief aan de Voetbalbond.

‘Er is zelfs niet gecommuniceerd dat de onderhandelingen vertraging hebben, of iets dergelijks. Jullie laten ons gewoon in de kou staan. Wij hebben alles betaald, jullie hebben al het geld ontvangen.’

De Voetbalbond liet weten dat de reisformule georganiseerd werd door Oranje Camping. ‘Die zullen tegen 1 november een voorstel doen. De fans moeten, spijtig genoeg, nog even geduld tonen.’ (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier