Geen Europees voetbal meer voor Thibaut Courtois

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Diego Simeone, coach van Atlético Madrid, rekent voor de resterende Europa Leaguecampagne op Sergio Asenjo in doel. Thibaut Courtois blijft de nummer één in de competitie en de beker.

Diego Simeone, coach van Atlético Madrid, rekent voor de resterende Europa Leaguecampagne op Sergio Asenjo in doel. Thibaut Courtois blijft de nummer één in de competitie en de beker.

In de 1/16e finales van de Europa League neemt Atlético Madrid het op tegen Roebin Kazan. In die wedstrijd zal Radamel Falcao zijn eerste Europese optreden maken dit seizoen in het shirt van Atlético. Met uitzondering van de Europese supercup speelde de Colombiaanse spits immers nog geen enkele Europese wedstrijd voor de rood-witten uit Madrid.

Een en ander voedde het gerucht dat Falcao tijdens de wintermercato getransfereerd zou worden, maar dat gebeurde dus niet.

Geen Courtois Dé hamvraag bij Atlético was echter of Diego Simeone in de Europa League voor Sergio Asenjo in doel zou blijven kiezen, nu het om de knikkers begint te gaan.

Tijdens de zes poulewedstrijden van Atlético stond de 23-jarige Spanjaard immers in doel, en dus niet zijn drie jaar jongere concurrent Thibaut Courtois. De veelbelovende Asenjo, wiens carrière vertraagd werd door twee zware knieblessures, deed het daarin erg behoorlijk: hij incasseerde slechts vier tegendoelpunten.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Roebin Kazan nam de Argentijnse coach de twijfels weg: Asenjo zal voor de resterende Europa Leaguecampagne in doel blijven staan. In de competitie en de beker blijft Courtois wel de nummer één.

Asenjo steekt zijn ambities echter niet onder stoelen of banken: hij wil altijd titularis zijn. “Ik vecht al heel mijn leven en ik probeer mijn kans te grijpen. Ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken”, zegt hij in Marca. Courtois is gewaarschuwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier