Geen Europees voetbal voor Málaga

© AFP

Het Arbitragehof voor de Sport heeft beslist dat Málaga volgend seizoen geen Europees speelt. Het heeft het beroep tegen de schorsing naast zich neergelegd.

In december kreeg Málaga twaalf maanden schorsing opgelegd door de UEFA omwille van de Financial Fair Play die het wil invoeren.

De club van onder meer Javier Saviola (ex-Barcelona) en Oguchi Onyewu (ex-Standard) zeulde het voorbije seizoen nog te veel schulden met zich mee.

300.000 euro boete

Los Boquerones gingen daartegen in beroep, maar dat heeft niets uitgehaald bij het Arbitragehof. Aanvankelijk bedroeg de schorsing twee jaar, maar dat werd gereduceerd tot één jaar omdat Malaga een deel van de schulden wist af te betalen vóór 31 maart.

Naast een jaar verbanning van het Europese voetbal heeft de club van de Qatarese eigenaar Abdullah ben Nasser Al Thani ook een boete van 300.000 euro aan zijn been.

Málaga ziet zo mogelijk een tweede opeenvolgende succescampagne op een groot tornooi door de neus geboord.

Het voorbije seizoen geraakte het team tot in de kwartfinales van de Champions League, waar het in de allerlaatste minuut een wenkende halve finale uit handen zag glippen na enkele doelpunten van Borussia Dortmund met een reukje aan.

Het Europese ticket gaat nu wellicht naar FC Sevilla, de negende in de stand. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier