Geen Kompany en Vermaelen in partij tegen Zuid-Korea

Vincent Kompany (links) en Thomas Vermaelen (rechts) zullen niet spelen tegen Zuid-Korea. © BelgaImage

Rode Duivels Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zullen niet worden opgesteld in de partij tegen Zuid-Korea. Beide spelers kampen met een lichte blessure.

Vincent Kompany heeft opnieuw last van de lies gekregen en mist de derde groepswedstrijd van de Belgen, tegen Zuid-Korea. Kompany blesseerde zich tijdens de eerste en meteen ook laatste training van de Duivels in de Corinthians Arena in Sao Paulo, waar de Belgen donderdag Zuid-Korea bekampen.

“We hebben twee forfaits tegen Zuid-Korea”, aldus Wilmots. “Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Het is niet erg, onze medische staf heeft nu wat werk”. “Bij Vincent gaat het opnieuw over zijn lies. Hij heeft de training na 35 minuten gestaakt. Persoonlijk denk ik dat het niet erg is en dat Vinnie misschien last heeft van overbelasting. Nu is het echter te vroeg om conclusies te trekken, we zien straks en morgen wel hoe het verder moet”, aldus de bondscoach.

Rust voor Kompany

De skipper van de Duivels had zich in de slotfase van het duel tegen Algerije van acht dagen geleden aan de lies geblesseerd en trainde nadien twee dagen apart. Zondag speelde hij een volledige wedstrijd tegen Rusland. Eerder op de dag had Wilmots nog laten optekenen dat of Kompany of Van Buyten sowieso rust zou krijgen tegen Zuid-Korea.